Ep 69: Ce aduc taberele în viața unui copil?

Descrierea episodului:

Simona Ciff, invitata mea de astăzi, este fondatoarea „Pașaport pentru Succes”, un program de dezvoltare a abilităților de #InteligențăEmotională dedicat adolescenților, părinților, dar și profesorilor, care reunește conferințe publice, seminarii, ateliere, tabere și traininguri care au ca scop creșterea unei generație de oameni care au încredere în sine.

Ascultând-o pe Simona explicând gândirea din spatele taberelor pe care le organizează, precum și din spatele celei mai mari comunități de adolescenți de la noi din țară, m-am întors în timp, în copilăria mea, și nu am putut să nu mă întreb cât de fain ar fi fost ca, la rândul meu, să fi avut acces la un astfel de program care formeaza si dezvolta tineri cu încredere în sine, care să facă față provocărilor în societatea din prezent și să găsească soluții la problemele lumii.

„Ne-am dat seama că am dat drumul la un bulgăre transgenerațional”, spune Simona și te invit să asculți acest episod ca să afli detalii nu doar despre opțiunile inteligente pe care le ai ca părinte de adolescent vara aceasta (dacă este cazul), ci și despre cum construiești un sistem de #tabere care schimbă lumea prin dezvoltarea inteligenței emoționale de la mic, la mare.

Ce face Simona astăzi?

  1. Ce este Pașaport pentru Succes și sistemul de vize pe care îl implică?
  2. Cum a gândit prima tabără din program?
  3. Tematicile taberelor pentru adolescenți din Pașaport pentru Succes
  4. Cum funcționează taberele din Pașaport pentru Succes?
  5. Cum predai într-o tabără pentru adolescenți faptul că a-ți găsi vocația este un proces care poate dura chiar și toată viața?
  6. Ce fac copiii după ce se întorc acasă din tabere?
  7. Cum arată o tabără Pașaport pentru Succes care face educație financiară pentru adolescenți?
  8. Ce este tabăra pentru relații și cum învață acolo adolescenții să relaționeze frumos?
  9. Cum a început drumul Simonei în tot ce face azi și care a fost călătoria ei personală?
  10. Mesajul ei pentru părinții de adolescenți sau pentru oamenii de lângă ei
"Asta e o problemă mare. Nu se știe că din punct de vedere neurologic, undeva la 25 de ani se definitivează ceva la nivelul creierului nostru care ne ajută să ne concentrăm. Și tu-i ceri unui copil de clasa a 8-a să se concentreze? Și-i spui Tu nu ești atent! Dar el nu a fost învățat să fie atent." - Simona Ciff

Ascultă întreaga conversație, lasă un review sau un comentariu, la final și... abonează-te, dacă încă nu ai făcut-o.

Audiție plăcută!

Madalina Vasiu TMV

Mădălina Vasiu

Antreprenor & Producător Podcast

"M-am îndrăgostit de podcasting în 2016. Acesta nu este primul podcast pe care îl produc. Dar e primul care-mi poartă numele."